10 SAKER ATT PRATA MED ER BRÖLLOPSFOTOGRAF OM

 10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

1. Stäm av ert schema med er fotograf

Prata med er fotograf innan ni avslutar schemat för er bröllopsdag. Det är mycket att tänka på när det gäller fotografering och naturligt ljus. Vissa tider på dagen är mer fotogena än andra (middagssolen ger hårda, skarpa skuggor i ansiktet medan den sena dagssolen ger ett vackert, varmt ljus på alla). Se även “Planera för ljus

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

2. Följ schemat som ni bestämt

Se till att någon är uppmärksam och följ det schema ni och er fotograf diskuterar före ert bröllop. Låt inte denna uppgift vila på era egna axlar utan lägg över det på en toastmaster eller tärna. Att vara en timme sen till något moment under er dag betyder att det finns 1h mindre tid till något annat.

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

3. Låt inte släkten komma mellan

Vi bröllopsfotografer har ett namn för t.ex en gäst som dyker upp med fotoutrustning och tar “inofficiella bröllopsbilder” – vi kallar honom Uncle Bob. Farbror Bob kanske tror att han gör er en tjänst genom att ta fler bilder på er, men vanligtvis hamnar han bara i vägen och får oss att missa våra bilder. Berätta för Bob att lämna kameran hemma och bara njuta av sin tid vid bröllopet utan att arbeta. 

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

4. Ni ansvarar inte för organisationen

Låt någon ni litar på ta hand om era gäster och familj. Ofta kan det vara en roll som Toastmaster har innan middagen börjar. Ofta behöver en bröllopsfotograf hjälp vid gruppbilder osv då det kan vara svårt att veta exakt hur familjeförhållanden ser ut och vad Mormor heter. Finns det hjälp att få kan vi minimera tiden för gruppbilder och återgå till roligare saker för både er och era gäster.

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

5. Försök inte få allt “perfekt”

Har roligt och njut. När det gäller bröllop så lovar jag att det finns detaljer och saker som kommer gå “snett”. Gå därför inte in i er stora dag med tanken att allt måste vara perfekt. Får du lite tårta på näsan eller det blev 3 ballonger istället för 4 så bara lev med det. Er dag kommer bli så mycket mer minnesvärd när ni tittar på era bilder och minns dagen med glädje istället för att fokusera på sådant ni inte hade kontroll över.

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

6. Hoppa inte över “First Look”

Även om ni redan sett varandra i klänning och kostym så tycker jag absolut ni skall göra en “First Look“. Det är en speciell känsla att se sin partner uppklädd på bröllopsdagen, redo att säga ja till dig. Det är en av de få tillfällen under er stora dag som ni verkligen kan vara er själva och bara vara ni. Ingen som stör då ni bör vara ensamma tillsammans med er fotograf och därför ingen som drar i er att ni måste vara någon annanstans.

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

7. Posera inte

En bra fotograf ger anvisningar av en anledning: att få de bästa vinklarna och bilderna från dagen. Det bästa är att slappna av och agera naturligt. Var i ögonblicket. Var hopplöst förälskad i varandra – bilderna kommer att bli naturliga och med hjälp av er fotograf blir de fantastiska!

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

8. Be inte om overkligt många bilder

Pinterest i all ära men att välja ut mer än 10 bilder och ge till sin fotograf, skapar i mina ögon bara frustration. För er, då det är omöjligt att nå upp till de kraven speciellt om det inte är inplanerat en väldig massa tid för porträtt, läs 4-5h. Dessutom är många av de bilder ni valt ut tagna på olika tider under dagen. Dvs ljuset måste överensstämma med bilden ni valt ut och hur ofta händer det? För att hålla mig kort. För många bilder från Pinterest är mer ett hinder än hjälp. Med det sagt är det naturligtvis bra att visa vad ni gillar. Bästa sättet är då enligt mig att gå igenom er fotografs portfolio och välj bland han/hennes bilder vad ni gillar eller inte gillar. Då pratar ni på samma språk som er fotograf.

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

9. Förlovningsfoto?

Att boka in en fotografering innan den stora dagen är ett utmärkt sätt att vänja er vid att “jobba” med er fotograf. Samt få fantastiska bilder som kan användas till Save the Date. Jag kallar detta för You & Me. Under en You & Me session tar jag under trevliga och avslappande former fram de bästa bilderna på dig och din partner. Om ni vill att fler familjemedlemmar och kanske husdjur är med går det bra, huvudsaken är att bilderna speglar er personlighet. Bilderna kan till exempel användas till save the date inför bröllopet, inbjudan eller en förstoring att hänga på väggen. Jag fotograferar er på den ”scen” som bäst speglar er personlighet, oavsett om det är en strand, er egen trädgård eller en boxningsring.

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

10. Forgetting the Details

Tänk på att spendera några extra minuter för att bestämma vilka andra element som är viktiga för fotografering. Har din syster gjort något speciellt inför ert bröllop? Har ni viktiga släktingar med på bröllopet? Kommunicera gärna detta med er fotograf då det ibland kan vara svårt att hålla reda på de små detaljerna. Jag skickar t.ex alltid ut en lista på vad ni tycker är viktigt under er dag långt innan för att jag skall vara säker på att inte missa någon liten detalj som är viktig för er.

10 saker att prata med er bröllopsfotograf om 10 saker att prata med er bröllopsfotograf om 10 saker att prata med er bröllopsfotograf om

Skulle det vara att ni har frågor om er stora dag eller vill veta hur ni bokar mig till er stora dag så kan ni antingen ringa mig på +46 702 767678 eller maila hello@lokeroos.com. Lättast och snabbast är dock att använda kontaktformuläret som finns under menypunkten kontakt längst upp på hemsidan.

// Loke Roos

 

DENNA ARTIKEL FINNS ÄVEN ATT LÄSA PÅ SISTERSINLAW.SE

SaveSave

SaveSave

Privacy Preference Center