5 ANLEDNINGAR TILL BRA BRÖLLOPSFOTOGRAF

Med de nya iPhone-kameraspecifikationerna som är mer fantastiska än någonsin, och kameror generellt billigare än någonsin, kan det tyckas som en bra idé att spara pengar på en professionell bröllopsfotograf och vidarebefordra jobbat att dokumentera din bröllopsdag till en vän eller gäst. De har ju också en bra kamera och tycker om att ta bilder!? 

Min erfarenhet säger att en vän eller gäst aldrig kan leverera samma sak som en professionell fotograf kan, om inte gästen eller vännen är professionell fotograf. Med det sagt skulle till och med en vän med “bra” kamera men som inte är bjuden på bröllopet vara bättre. Det handlar om så mycket mer än megapixlar i kameran. Det handlar om att kunna se och förutspå vad som händer och på bästa möjliga sätt fånga det på bild. Men innan vi går längre, låt oss bara gå över 5 anledningarna till bra bröllopsfotograf och inte din vän …

HAR ENDAST DIG OCH BRÖLLOPSDAGEN I FOKUS

En bröllopsfotograf  kommer att vara engagerad i dig och din bröllopsdag. De är garanterade att dyka upp på din bröllopsdag i tid och leverera från första minuten till sista. Jag har sett “vänner” som tar sig an att fotografera ett bröllop och sedan lämnar återbud 2 månader – även några veckor – före bröllopet. När du anlitar och betalar en bröllopsfotograf, är de avtalsenligt skyldig att utföra de uppgifter du anlitade dem för att utföra!

TAR MED SIG ERFARENHET

Det finns inget värre än att se ett följe som står vid ett bröllop utan att veta vad de ska göra nästa. Att anlita någon som har erfarenhet kommer definitivt att hjälpa din stressnivå både före och under bröllopet. En bröllopsfotograf med erfarenhet kommer också att ha ett visst sätt att göra saker på, så det blir inte så mycket gissning och chansningar för dig när du planerar ditt bröllop. Det sista du vill göra när du planerar ditt bröllop är att vara orolig för vad din vän kommer att göra eller ännu värre missa!

EN BRÖLLOPSFOTOGRAF LEVERERAR KVALITET

Eller med andra ord. Du får vad du betalar för! Att anställa en bröllopsfotograf gör att du automatiskt kan släppa allt som har med dokumentationen av er dag att göra. 5 anledningarna till bra bröllopsfotograf.

ERA VÄNNER FÖRBLIR VÄNNER

När du arbetar med en fotograf, kommer du att bygga ett förhållande med dem. Nästan alltid, när du anlitar en vän blir förhållandet ansträngt på något sätt. Vad gör du om du inte är nöjd med resultatet? och du kan inte berätta det för dem? Det är inte värt att förstöra ett förhållande med en av dina vänner! 5 anledningarna till bra bröllopsfotograf.

BJUDEN PÅ BRÖLLOP ELLER BJUDEN ARBETSKRAFT?

Om det verkligen är din vän, vill du ha dem på ditt bröllop och njuta av det, eller? Och om det inte är fallet vill du ens ha dem på ditt bröllop då? 5 anledningarna till bra bröllopsfotograf.

Har jag rätt eller fel? Skriv gärna kommentarer så kan jag ytterligare förklara vad jag menar eller om ni alla håller med mig så, Whoop Whoop!

// Loke Roos