6 MYTER OM BRÖLLOPSPLANERING

6 myter om bröllopsplanering. Det finns en hel del bröllopsmyter som flyter omkring på nätet eller olika traditioner som par ser som måsten under sin bröllopsplaneringen. Några är uppenbarligen grundade i idéer från förr och andra har blivit legitimerade då ingen har ifrågasatt dem. Oavsett var och varför de började, tycker jag att det är dags att uppdatera fenomenet, Bröllopsplanering. Bröllop och bröllopsplanering har förändrats dramatiskt inom de senaste 5 åren speciellt tack vare sociala medier. Så, i ett försök att belysa vissa missuppfattningar och korrigera vissa antaganden, här är mina tankar om de vanligaste bröllopsmyterna. Om du hellre vill läsa andra tipps och idéer från mig ang planering av bröllop, går till min sida med artikelar här på hemsidan.

6 myter om bröllopsplanering

1. Det kommer bli dyrt att skapa ert drömbröllop

Det här är förmodligen den vanligaste myten om bröllopsplanering, så om du bara kommer ihåg en sak, låt det vara detta: Ditt bröllop kommer att vara oförglömligt om det är en ärlig reflektion av dig som ett par, oavsett hur mycket ni spenderar på det. Utan problem kan jag berätta om bröllop där ladugården var full av handgjorda detaljer, de efterrätter som var kärleksfullt bakade av en brudens mor eller även de blygsamma porträttfotograferingarna som krävde ingenting annat än en fin klänning och en snygg kostym.

Vänner och familj

Dina vänner och familj är inte där för maten, alkoholen, blommorna eller något annat som ni fått för er måste kosta en massa pengar. De är där för dig. Så länge ni ser det och känner gästernas och familjens kärlek kommer er bröllopsdag att bli oförglömlig.

6 myter om bröllopsplanering

2. Ert bröllop handlar lika mycket om era familjer som er partner

Det här är som ni kan förstå ett känsligt ämne för många brudpar. Era familjer är glada för er två och vill hjälpa till med denna vackra fest. Tyvärr, när den spänningen blir obefogad åsikter och förväntningar, är det lätt att tappa bort vad du själv vill ha i ert försök att göra alla andra glada. Så, låt mig erbjuda er ett visst perspektiv med en liten dos hård kärlek (för era familjer). Detta är inte bara ett bröllop;

Nytt liv tillsammans

Det är den första officiella dagen i ert nya liv tillsammans. Om det inte förtjänar en fest som handlar om er två, vet jag inte vad som gör det? Ja, era familjer kommer att vara där för att bevittna er kärlek och stödja er resa. Och ja, vi tycker att det är viktigt att inkludera era familjer i er fest. Men ni två – och bara ni två – kommer att säga dessa löfte. Era föräldrar har antagligen redan haft sitt bröllop. Era syskon kommer också att ha sina dagar. Just nu har ni er.

6 myter om bröllopsplanering

3. Brudgummens ideér och åsikter betyder inte något

Kom ihåg hur jag sa att ert bröllop handlar om er två? Tja, det betyder att det handlar om båda! En av de vanliga missuppfattningarna är att alla kvinnor har planerat sina bröllop sedan de var små tjejer, så det borde handla om vad bruden vill ha, eller hur? Jag håller inte riktigt med. Medan bruden sannolikt kommer att ha starkare åsikter om de flesta delarna av bröllopet, kommer brudgummen säkert att ha några egna åsikter. Det är trots allt en viktig dag för honom också.

Öppenhet

Var öppen för hans åsikter och hans idéer. Han kan erbjuda ett nytt perspektiv som ni gillar bättre eller, åtminstone, kommer det att låta er både upptäcka det som är viktigast för den andra personen och hitta en bra kompromiss. Viktigast är att bröllopet reflekterar er båda i slutändan. 6 myter om bröllopsplanering.

6 myter om bröllopsplanering

4. Du måste bjuda hela släkten och alla du någonsin känt

Ni behöver inte bjuda era bästa vänner från förskolan. Ni behöver inte bjuda in alla medarbetare. Ni behöver inte bjuda er mammas bästa väns kusin. Faktum är att ni inte behöver bjuda in någon alls! Det är ert bröllop och ert beslut. Din gästlista ska innehålla de personer som betyder mest för er och de ni vill skall vara vittnen till ert bröllop. Det ska inte innehålla någon som ni bara känner er skyldiga att bjuda in. Ja, det är svårt att skära människor från er gästlista eftersom du inte vill skada någons känslor. Men det är viktigt för din sinnesro, och för din budget. 6 myter om bröllopsplanering.

6 myter om bröllopsplanering

5. Brudens far skall betala för hela bröllopet

Medan många fäder bidrar till sina döttrars bröllop, har jag funnit att många par idag betalar för sinna egna bröllop, om inte det mesta i alla fall. Det kan vara en stolthet för ett par att betala för sitt eget bröllop. Oavsett fallet anser jag att det är dags att begrava myten om att brudens far skall betala för kalaset. Det är inte en rättvis representation av moderna par och kan vara ett känsligt ämne för vissa familjer. 6 myter om bröllopsplanering.

6 myter om bröllopsplanering

6. Att planera ett bröllop är stressigt och inget som ger njutning

Av alla dessa myter är detta den som gör mig mest ont. Bröllopsplanering skall inte vara stressig eller något som man bara vill skjuta upp på. Visst kommer det att finnas stressiga stunder, men det är sant för de flesta saker i livet. Det finns så många roliga saker att balansera stressen: handla med din partner för att hitta den perfekta klänningen, äta all mat för att sätta ihop er meny tillsammans, skriva ärliga, vackra och naturliga löften och planera en fantastisk smekmånad.

Eget perspektiv

Det handlar om perspektiv och fokuserar på det som verkligen spelar roll. Hur många gånger i ert liv kommer ni att planera en fest så här ?! Om du och din förlovade befinner dig i striderna mer än vanligt eller stressade till den punkt som gör att du bara vill vara färdig med allt, ta ett steg tillbaka och kom ihåg varför ni gör det här. Detta är en glädjefull tid i era liv, och oavsett vad någon annan säger, borde du njuta av varje ögonblick – det kommer att bli bra…

6 myter om bröllopsplanering

Tack till Sisters in Law och Wedding Philosophy för samarbetet med att publicera dessa artiklar så fler brudpar får ta del av denna viktiga information!