BRÖLLOPSPORTRÄTT BRÖLLOPSFOTOGRAF SKÅNE

Som bröllopsfotograf är bröllopsporträtten en viktig del under bröllopsdagen. Det är stunden då jag som fotograf får ha brudparet för mig själv för att ta fram ärliga, vackra och naturliga bilder. Ofta händer detta om en planerar in rimligt med tid så vi inte behöver titta på klockan oavbrutet. Samtidigt är det nu som mitt jobb verkligen börjar. Jag som bröllopsfotograf måste se till att mitt brudpar känner sig bekväma, avslappnade och lugna. I mitt fall gör jag det genom att arbeta spontant. Spontant kan verka som en röd flagga för ett brudpar på självaste bröllopsdagen men vad jag menar är följande. Vi väljer platser utifrån var ljuset är som bäst just för stunden.

Om vi redan ett år innan väljer vilka platser som är vackra är det absolut ingen garanti för att just denna plats kommer fungera på bröllopsdagen, dessutom kanske ljust är bedrövligt på sagda plats. För att förtydliga vad jag menar. Det absolut bästa sättet att fotografera är om vi redan från början vet vart vi vill fotografera men med få utvalda platser. Under bröllopsdagen så tar vi en spontan promenad. Jag stannar vid de platser där ljus och miljö är optimalt just för stunden och vi fotograferar där då. Svårare än så är det inte egentligen. Bröllopsporträtt Bröllopsfotograf Skåne.

BRÖLLOPSPORTRÄTT

Porträtt är tveklöst det mest offentliga av bildkonstens alla genrer. Paradoxalt nog är det samtidigt väldigt intimt, känsligt och konstnärligt krävande. Alla porträttfotografer värda namnet kan sätta ett fint ljus, posera sina modeller och producera tekniskt sett perfekta bilder. Men alla vill/kan inte locka fram brudparets sanna jag, eller karaktären som det också heter. Det är oftast endast under en sk “porträtt session” som jag tar mer kommando för att få fram bilderna jag vill åt. Bröllopsporträtt Bröllopsfotograf Skåne.

Jag sysslar inte direkt med poser utan mer med rörelser där jag t.ex säger vad ni skall göra eller titta på. Under de rörelserna eller situationerna så är ni er själva. Då ta jag bilden. Allt för att undvika stela bilder. Ni skall känna igen er själva även om 20år och bilderna skall alltid vara levande! Naturligtvis blandar jag gärna och ett stelt utryck kan ge en bra kontrast till miljön vi befinner oss i eller tvärtom. Allt för att skapa unika och känslosamma bilder av er. Bröllopsporträtt Bröllopsfotograf Skåne.

Vill ni veta mer om vad jag har för tips inför er stora dag eller rent av prata lite med mig för att eventuellt boka mig som er bröllopsfotograf? Våga säg hej, det är så allt börjar. Hej via mail: hello@lokeroos.com eller Hej via kontaktformulär, Kontakt. Bröllopsporträtt Bröllopsfotograf Skåne.