PLANERA FÖR BRA LJUS

Jag är en så kallad “naturligt ljus” fotograf vilket innebär att jag använder mig av befintligt ljus hela dagen fram till solen har gått ner. Endast då kommer jag använda blixt för att fånga och dokumentera er stora dag. Jag föredrar att använda ett naturligt ljus då det fångar det naturliga, vackra och ärliga i varje ögonblick. På grund av detta vill jag gärna förklara vad ni kan göra för att planera för ett optimalt ljus under ert bröllop, vilket i sin tur bidrar till ofantligt mycket bättre dokumentation dvs bilder. Ju mer ni planerar desto bättre resultat. Ärligt Vackert Naturligt

FÖRBEREDELSER

Varje bröllop börjar med förberedelser och det finns så otroligt många vackra ögonblick att fånga när brud och brudgum gör sig i ordning. Fantastiska minnen skapas och bra ljus får resultatet att stämma överens med känslan på ett mycket naturligare sätt. Försök därför planera efter följande tips.

+ Försök vara i ett rum med stora fönster för ett naturligt ljust rum.

+ Ljusa eller vita väggar för att inte få oönskade färgvariationer på kläder eller hud.

+ Hotellrum är oftast väldigt fina men var inte rädda att tänka ett steg längre dvs gå ut i lobbyn eller annat rum för de sista detaljerna. Tänk annars på att försöka städa rummet och se till att det finns plats och inte allt för mycket saker som stör ögat. Det ger en naturligare och lugnare stämning i rummet vilket skapar bättre bilder. Ärligt Vackert Naturligt

Planera för ljus

PORTRÄTT

Om schemat inte tillåter fotografering på annan tid än mellan 11:00 – 15:00., är det absolut att föredra om det finns en plats att fotografera där vi kommer ifrån direkt solljus. Solljus mitt på dagen är väldigt starkt och står högt på himlen vilket lätt ger mörka skuggor under ögonen och näsa, vilket inte är att föredra. Därför föreslår jag att man planerar så man kan fotografera i skugga dvs under träd eller med en byggnad som skuggar osv. Då kommer vi få ett mycket jämnare och mjukare ljus som alltid är att föredra. Ärligt Vackert Naturligt

Planera för ljus

VIGSEL

Utomhusvigslar är naturligtvis en dröm att fotografera, men om vigseln är mellan 11:00 – 15:00 är det värt att planera så ni kommer stå i någon form av skugga. Det ger inte bara skarpa och oattraktiva skuggor utan kan även vara väldigt varmt för er att stå mitt i direkt solljus. När är bäst att planera en utomhusvigsel? Absolut bäst tid är ca 2-3h innan solen går ner. Ärligt Vackert Naturligt

GOLDEN HOUR PORTRÄTT

För absolut bäst ljus att fotografera i krävs det att ni planerar in tid ca 30-40min innan solen går ner. Det är svårt att beskriva men ljuset är otroligt vackert då, nästan som ett varmt mjukt ljus som omfamnar er. Tänk på att tiden naturligtvis är olika för olika platser och årstider så kolla gärna upp vad som gäller för dagen då ni gifter er. Ärligt Vackert Naturligt

MIDDAG

För att inte gå in på allt för många detaljer så håller jag det enkelt. Mer ljus, desto bättre. Punktljus i rummet, ljus på borden, ljus på väggar… ja allt. Ju mer ljuskällor ni använder i lokalen desto högre chans finns det att jag kan fånga den exakta känslan som finns i rummet och inte behöver ta till blixt för att få bra kvalitet på bilderna. Blixt är helt ok men enligt mig så försvinner lite av rummets dynamik och samspelet mellan er, gäster och naturliga ljuset går förlorat. Detta är även något att tänka på inför en första dans. Se till att det är lite ljusare där ni skall dansa så jag får möjlighet att skapa vackra och ärliga bilder på er första dans som herr & fru.

Allt efter ni skapar ert tidsschema eller väljer platser för platser att fotografera på, hör av er till mig och säg vad ni tycker och tänker. Jag hjälper er gärna och ser till att ni kommer få en fantastisk dag och sagolika bilder.

Har ni några andra frågor som inte är en direkt bröllopsförfrågan går det bra att maila mig på: hello@lokeroos.com eller använda formuläret här nedan:

För att fortsätta och läsa mer om mina råd för att få det absolut bästa ljuset och därför bilderna under er stora dag. Gå till Planera för ljus här på min hemsida och vill ni veta mer om mig som person och vad som fåt mig att vilja fotografera bröllop kan ni läsa denna intervju med mig.

 

DENNA ARTIKEL FINNS ÄVEN ATT LÄSA PÅ SISTERSINLAW.SE

SaveSave