Jag är en så kallad ”naturligt ljus” fotograf vilket innebär att jag använder mig av befintligt ljus hela dagen fram till solen har gått ner. Endast då kommer jag använda blixt för att fånga och dokumentera er stora dag. Jag föredrar att använda ett naturligt ljus då det fångar det naturliga, vackra och ärliga i varje ögonblick. På grund av detta vill jag gärna förklara vad ni kan göra för att planera för ett optimalt ljus under ert bröllop, vilket i sin tur bidrar till ofantligt mycket bättre dokumentation dvs bilder. Ju mer ni planerar desto bättre resultat. Ärligt Vackert Naturligt – Planera för ljus

Planera för ljus

Förberedelser

Varje bröllop börjar med förberedelser och det finns så otroligt många vackra ögonblick att fånga när brud och brudgum gör sig i ordning. Fantastiska minnen skapas och bra ljus får resultatet att stämma överens med känslan på ett mycket naturligare sätt. Försök därför planera efter följande tips. Planera för ljus

+ Försök vara i ett rum med stora fönster för ett naturligt ljust rum.

+ Ljusa eller vita väggar för att inte få oönskade färgvariationer på kläder eller hud.

+ Hotellrum är oftast väldigt fina men var inte rädda att tänka ett steg längre dvs gå ut i lobbyn eller annat rum för de sista detaljerna. Tänk annars på att försöka städa rummet och se till att det finns plats och inte allt för mycket saker som stör ögat. Det ger en naturligare och lugnare stämning i rummet vilket skapar bättre bilder. Ärligt Vackert Naturligt Planera för ljus

Planera för ljus

Porträtt

Om schemat inte tillåter fotografering på annan tid än mellan 11:00 – 15:00, är det absolut att föredra om det finns en plats att fotografera där vi kommer ifrån direkt solljus. Solljus mitt på dagen är väldigt starkt och står högt på himlen vilket lätt ger mörka skuggor under ögonen och näsa, vilket inte är att föredra. Därför föreslår jag att man planerar så man kan fotografera i skugga dvs under träd eller med en byggnad som skuggar osv. Då kommer vi få ett mycket jämnare och mjukare ljus som alltid är att föredra. Ärligt Vackert Naturligt

För att fortsätta och läsa mer om mina råd för att få det absolut bästa ljuset och därför bilderna under er stora dag. Gå till Planera för ljus här på min hemsida och vill ni veta mer om mig som person och vad som fåt mig att vilja fotografera bröllop kan ni läsa denna intervju med mig.

ert