porträtt med synlig känsla


Porträtt, bröllopsporträtt eller den tid jag har mitt brudpar för mig själv. Äntligen kommer vi till den delen av dagen då mitt jobb är att få er avslappnade och lugna. Tanken är att det skall vara noll stress och bara lek. Jag fotograferar gärna porträtt på ett spontant och naturligt sätt. Vad det innebär är att jag oftast inte poserar mina brudpar utan ger dem uppgifter. Gå till trädet där borta och håll händerna. Om jag sedan snabbt får mina vinklar, ögonblick och detaljer kanske det blir ett litet skämt för att bryta stämningen och därför kanske fånga ett genuint skratt.

Det är nu jag vill berätta för er hur porträtt delen av er bröllopsdag ser ut om jag får bestämma eller rättare sagt hur den kommer vara om ni bokar mig som er bröllopsfotograf.

Porträtt som ger minnen för livet

skapade i lek och glädje


HUR MYCKET TID SKALL NI PLANERA


För att kunna göra en ärlig och naturlig berättelse av er dag vill jag gärna komma med några små förslag. Dela upp tillfällena för porträtt. Dela gärna upp dem i minst tre delar. Med det sagt vill jag gärna fotografera ca 30-40min någon gång innan vigseln. 15-20min vid passande tid efter vigseln. Sedan allra viktigast, 30-40min när solen börjar gå ner. Fördelen med att dela upp porträtten på detta sätt istället för att lägga alla äggen i en korg med 2h innan vigseln är många.

Varför dela upp så många gånger?

Först så sprider ni ut risken för att fotograferas i dåligt väder. Det är väldigt sällan det regnar en hel dag t.ex. Brudpar har en tendens att vara som mest nervösa innan vigseln så varför då försöka se lugna och avslappnade ut precis när det är som svårast? Brudparets album som ingår i alla hel och halvdagar blir så mycket mer dynamiska om vi tar porträtt vid fler tillfällen. Många olika platser, situationer och sinnestillstånd gör att albumet blir mer som en berättelse än en skarp dokumentation av dagen. Dessutom är porträtten något att se fram emot då det ger mina brudpar chans att andas och få lite frisk luft. Det kommer behövas, det lovar jag.

Detta är varför jag känner att porträtten är så otroligt viktiga. De sätter verkligen tonen för hur resten av dagen kommer att bli och med min hjälp skall det bli en rolig, avslappnad och spännande del av dagen.

INSRAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE