WORKSHOP I BRÖLLOPSFOTOGRAFERING


Tanken bakom ett naturligt, ärligt och vackert bröllop

Onsdagen den 13:e April 2023

Axatorpsgård

Fotograf Freddy Billqvist

FOTOGRAFERING & UTVECKLING

Detta är inte en vanlig workshop där du enbart får lära dig bröllopsfotografering utan Loke har valt att fokusera workshopen på tanken “Svårt är bra”. Enkelt leder till stagnation och endast med utmaningar utvecklas vi. Vi har redan fått äran att jobba med bröllop så använd då tillfället fullt ut att ta ut svängarna. Hitta inte inspiration om klänningar för att fotografera klänningar. Titta på film, titta i butiker, läs om filmografi. Hur ger jag utryck i en bild och hur replikerar jag det i diverse situationer under en bröllopsdag.

Två modeller kommer att vara på plats hela dagen så vi har möjlighet att fotografera en hel del samt analysera vad som funkar i en story och vad som känns krystat.

FOTOGRAFERING

Med Lokes stora kunskaper i bröllopsfotografering kommer han att lära ut hur man bemästrar ett naturligt ljus med hjälp av posering och även förståelsen för vad ljus är och hur man kan kontrollera det. Han går igenom hur man skapar liv och rörelse i dans- och festbilder med hjälp av en speedlight. Tanken är att man aldrig skall ge avkall på bildkvaliteten oavsett ljusförhållanden under bröllopsdagen. Slutligen besvaras frågan: Slutar man ta porträtt när solen gått ner? Absolut inte. Det är då det roliga börjar. Det är då man får leka MacGyver och använda sig av alla olika ljuskällor.

ARBETSFLÖDE

Sist men absolut inte minst så kommer Loke att övergripande gå igenom det han lär ut i sin egen workshop om arbetsflöde. I stora drag går han igenom vad man bör göra efter man kommer hem med alla sina bilder fram tills de levereras till brudparet.

WORKSHOP

Detta är ett perfekt tillfälle att utveckla dig som bröllopsfotograf samtidigt som du kommer få en perfekt chans till portfoliobilder! Vi kommer gå igenom allt från början till slut dvs hur jag kommunicerar med potentiella kunder fram till de bokar, fotograferar, redigerar och gör backup. Jag komma ilägga stort fokus på storytelling. Hur binder jag ihop alla bilder för att på bästa sätt återskapa mitt brudpars stora dag. En del av fokusen kommer även att läggas på hur jag får par att slappna av och få fram de absolut bästa poserna på ett lätt, snabbt och enkelt sätt.

Fotograf Anna Ejemo

KOSTNAD

5600Kr + moms. Max 12 deltagare per workshop.

NÄR

13:e April 2023

VAR

Vi kommer befinna och på Axatorpsgården söder om Malmö. Där kan vi ostört använda oss av de vackra bohemiska landskapet och gårdens alla vinklar och vrår. Vi kommer börja vid 10:00 och slutar ca 17:00. Exakta platser kommer senast en vecka innan workshopen. Det kommer finnas fika under dagen och sedan ingår det lunch och en 3 rätters middag serverad av Axatorpsgården. Det finns även möjlighet för övernattning för de som vill fortsätta sitt äventyr efter vi diskuterat färdigt om bröllop.

TA FRAM MACGYVERN I DIG

KAMERA & TEORI

Teoretisk genomgång inför workshopens praktiska delar.

STORY

Fotografera på ett sätt som tillför dagen en berättelse.

POSERING BRUDPAR

Hur man på bästa sätt låter brudparet posera.

NATURLIGT LJUS

Hur man använder sig av naturligt ljus för att få fram ärliga och vackra bilder.

SPEEDLIGHT

Hur man får effektfulla och levande dans- och festbilder.

MACGYVER

Vad gör man när det inte finns något direkt ljus att tala om? Ta fram MacGyvern i dig.

LÄR DIG HANTERA DIN SPEEDLIGHT


Boka plats nu!

Pris: 5600Kr + moms. Lunch och 3 rätters middag.

Tid: 10:00 - 17:00 med 1h Q&A

Plats: Info kommer snart

Antal deltagare: max 12 st

Svårighetsgrad
Tekniska förkunskaper
Leklust

Ni bokar genom att följa länken här nedan. Så snart formuläret är ifyllt, kommer jag skicka er faktura. När fakturan är betald så är platsen bokad. Vill ni dela upp betalningen så ni betalar 50% nu och 50% senast en vecka innan så går det bra.