PLANERA EN EPISK BRÖLLOPSFEST

Då har ni överlevt stora dela av er bröllopsdag och det är dags för bröllopsfest. Naturligtvis handlar er bröllopsdag om er kärlek. Men det finns kanske ett annat mål med er stora dag?

Stå för en episkt bröllopsfest som dina vänner och gäster kommer att prata om under de kommande tusen åren!

Planera en episk bröllopsfest

För att börja, tänk på bröllopsupplevelsen som helhet. Visst, dina närmaste och käraste är förväntansfulla att se dig gifta dig med din sanna kärlek. Men att sitta i en två timmar lång ceremoni är inte många gästers syn på vad ett bröllop är. Kom ihåg att många av dina gäster kanske har rest långt för att spendera tid med dig, försök få dagen och kvällen att bli lite  interaktiv. Planera en episk bröllopsfest.

GE GÄSTER CHANSEN ATT VÄLJA MUSIK

För att säkerställa att alla har det bra och dansar på natten, ge dina gäster möjligheten att begära en låt via inbjudningskorten. Ge den här listan med låtar till din DJ, tillsammans med namnet på den person som efterfrågade låtarna. På så sätt kan Bandet, DJ:n eller spotifylistan  spela låtar från begäran om dansgolvet börjar tunna ut. Detta garanterar att bröllopsgästen som begärt låten kommer upp på dansgolvet och uppmuntra andra att göra det också. Planera en episk bröllopsfest.

Planera en episk bröllopsfest

LÄNGD PÅ TAL

Många roliga bröllopsfester och middagar har drivits i marken genom dödliga långa tal. För att hålla festen och middagen intressant och rolig för alla inblandade sätt en max tid. Kanske 3min på gäster och vänner och 5min på föräldrar? Förstå mig inte fel. Jag älskar tal men för allas skull är det bra om man försöker hålla på tiderna. Efter kanske 15 tal på 10min så kommer ni förstå varför denna punkten är med i min lista. Planera en episk bröllopsfest.

Planera en episk bröllopsfest

SÄG GÄRNA TACK TILL ERA GÄSTER

På tal om tal är det viktigt att låta dina gäster veta hur mycket du personligen uppskattar dem som kommit.  Det är svårt att tro hur ofta detta enkla steg förbises, men håll ett tacktal (håll det kort, förstås) och tacka dina gäster för att dela den stora dag med er.

ÖVERRASKNING

Vem älskar inte en överraskning vid ett bröllop? Med det menar jag egentligen mest något som bryter rutinen och får era gäster och vänner att rycka till. Det kan vara allt från att servera shots mitt under middagen eller att någon bryter ut i sång efter förrätten.

SPOTIFY, BAND ELLER DJ?

Väljer ni att ha band eller DJ rekommenderar jag att ni letar efter någon med energi, samtidigt bör ni vara noga med att inte välja någon med en personlighet som inte passar er. Ni måste verkligen klicka och förstå varandra. Stora hits, grymma dansrörelser och bra energi kommer att få alla på fötterna tills det är dags att gå hem. Sömlösa låtövergångar och möjligheten att läsa publiken när de vill höra mer av samma genre eller en önskan att byta till något annat är en DJs talang. Planera en episk bröllopsfest.

Några utvalda aktörer som jag med gott samvete kan rekommendera är: RM Duo, Cirkus Markus, Megamix.

TRANSPORT

Speciellt om ni valt att gifta er på en udda plats som är svår att komma till, var noga med att ge transport för gästerna från hotellet till ditt bröllop och tillbaka. På så vis behöver man inte oroa sig för att köra hem för tidigt eller onykter. All fokus på festen!

FRITID

Detta är särskilt viktigt om du har ett destinationsbröllop eller en massa gäster i från utlandet. För många aktiviteter direkt efter varandra efter en lång resa kommer att köra deras energi  i botten. Låt dem ha lite tid och utrymme att utforska platsen de kommit till.

Bilderna från detta inlägg kommer bland annat från följande bröllop. Desirée & Andreas, Emma & Fredrik.

 

SaveSave