Bröllopsfotograf Mari & Martin i Steneby & Baldersnäs

I juli 2018 gifte sig norska Mari Syverstad och Martin Alm i Steneby kyrka i Dalsland. Festen hölls på vackra Baldersnäs Herrgård. Här kan du se bröllopsfotografen Lokes bilder från detta natursköna bröllop!

Att gifta sig i Sverige

Mari och Martin är ett norskt par med svenska kopplingar, så det var inget konstigt att gifta sig i Sverige. Med stuga på den svenska sidan av gränsen kände de redan till Baldersnäs Herrgård och dess vackra omgivningar. ”Det var en väldigt naturskön plats som kändes rätt, och det fanns rum för både familj och vänner att bo över. Dessutom kunde vi ha bröllopsfesten i en lada, precis som vi drömt om!” berättar brudparet.

Baldersnäs

Ett grönt bröllop i natursköna Dalsland

Mari och Martin hade ingen bröllopskoordinator utan planerade hela bröllopet själva utifrån temat Organic Greenery. Martin friade en solig dag i skogen, och för själva bröllopet var målet att ta med naturen in. Det lyckades de verkligen med, och bröllopsfotografens bilder följer samma gröna, sköna tema. Brudparets tre ledord för sin stora dag var tillsammans, naturligt och kul. När vi frågade vad paret varit mest nervösa för svarade de ”Att hålla tal! Mest för att det är en sådan stor dag och man vill att allt ska vara helt perfekt.”.

Val av bröllopsfotograf

Vi frågade Mari och Martin varför de valde just Loke som bröllopsfotograf. ”Hans bröllopsbilder är så vackra. Mycket kontraster och djup! Han hade riktigt goda omdömen på Facebook också och visade sig vara en väldigt kul typ. Martin fick direkt en riktigt god magkänsla för Loke som bröllopsfotograf” blev svaret.

Baldersnäs Herrgård Bröllopsfotograf Mari & Martin i Steneby & Baldersnäs

Vackra bröllopsbilder från Steneby Kyrka

Brudparet valde att hålla vigseln i Steneby kyrka, ca en mil från Baldersnäs Herrgård. Steneby kyrka är en vitputsad stenkyrka med anor från 1200-talet, vackert belägen på åsen mellan sjöarna Iväg och Laxsjön. Insidan av kyrkan är ljus och luftig med ett ljust, målat brädtak och ett vackert kalkstensgolv i mittgång och kor. Bröllopsfotograf Loke var nöjd – perfekt för vackra vigselbilder! Här fångades många vackra ögonblick både från vigselakten och glädjeyran ute på kyrkbacken. Är du nyfiken på detaljer om brudparets klädsel, ringar och annat hittar du mer information längst ner på sidan.

Foton från bröllopsfesten på Baldersnäs Herrgård

Bröllopsfesten hölls på Baldersnäs herrgård som ligger på en vacker halvö i Laxsjön, ungefär en halvmil norr om Dals Långed. Markerna runt den bländvita herrgården och dess engelska park är naturreservat och här finns naturen precis utanför dörren, vilket passade Mari och Martin perfekt. Den vackra herrgårdsbyggnaden rymmer flera matsalar och salonger samt härliga hotellrum i vacker sekelskiftesstil, några av rummen har kvar kakelugnar i original!

Ännu fler rum finns i herrgårdens annex och flyglar med utsikt över sjön. Baldersnäs Herrgård har sammanlagt 41 rum med 89 bäddar. När det är dags att fira bröllopsdag kanske en vistelse i Baldersnäs 72 Hour Cabins i den lummiga parken kan vara något? Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg… Här i herrgårdens lada hölls en fantastisk bröllopsfest, vi låter bilderna tala för sig själva!

bröllopsfotografDals Långed Bröllopsbilder

Bröllopsfotografens tips

Bra bröllopsbilder kräver bra ljus, och allra bäst är det naturliga ljuset! Det kräver dock lite planering från brudparets och bröllopsfotografens sida. 

  • Vid förberedelserna då brud och brudgum gör sig i ordning finns många vackra ögonblick att fånga. Då kan det vara bra att vara i ett rum med stora fönster och gott om naturligt ljus. Ljusa eller vita väggar gör att ni slipper oönskade färgvariationer på kläder och hud i bilderna.
  • Vill ni att Loke Roos ska fotografera er utomhus? Varför inte utanför Steneby kyrka eller Baldersnäs Herrgård. Då är det bra att undvika direkt solljus. Skarpa skuggor i ansiktet är sällan smickrande, så planera för fotografering i skuggan. Bra exempel är under ett träd eller på skuggsidan av kyrkan eller herrgården.
  • Samma sak gäller om själva vigseln är utomhus; välj en plats i skugga, det är svalare och ger riktigt vackra bröllopsfoton! Absolut bäst ljus för bröllopsfotografering utomhus brukar det vara ett par timmar innan solen går ner.
  • På middagen gäller ju fler ljuskällor, desto bättre, för då slipper bröllopsfotografen använda blixt. Värt att tänka på även för första dansen – välj gärna en plats med naturligt ljus för er första dans som makar.
  • Ungefär en halvtimma innan solnedgången är ljuset varmt och mjukt, då kan ni få sagolika bröllopsfoton! Planera gärna in en sådan fotosession i körschemat för festen!
  • För mer information om vad ni kan göra för att maximera era bilder läs gärna artiklarna om Ljus, Förberedelser och Porträtt.

Fler detaljer från Maris och Martins bröllop

Maris brudklänning kommer från Nordic Wedding Store och är av märket Cosmobella. När vi frågar om brudens skor svarar hon glatt ”Jag har fem par, vilket av dem menar ni?”. Brudgummens kläder är skräddarsydda av skräddaren John Taylor. Brudens frisör var styvmor Bodil Nilsson, som till vardags jobbar på salong Soulstyle. För brudens makeup stod kusin Juliane Faanes. Den vita brudbuketten skapades av Fridrika Edvardsson. Ringarna är köpta på Juvelen och bröllopstårtan kommer frånJesiscas Delicatesser. Övrig mat stod köket på Baldersnäs Herrgård för.