Mårtenpers Bo bröllopsfotograf Österlen Christina & Olof

Mårtenpers Bo bröllopsfotograf Österlen Christina & Olof. I maj 2019 gifte sig Christina & Olof i Rörums kyrka på Österlen. Festen hölls sedan på rustika Mårtenpers Bo. Här följer nu bröllopsfotografen Lokes bilder från detta jordnära och natursköna bröllop på österlen!

Att gifta sig på Österlen

På Österlen tar man det lugnt. Här är det slow living och slow cooking som gäller. På de många framstående restaurangerna prioriteras närodlat och lokalproducerat. Med ett vackert och öppet landskap är det inte att undra på att Österlen hör till Sveriges mest älskade resmål.

Mårtenpers Bo som bröllopslokal

Brudparet berättar varför de valde Mårtenpers Bo. Vi behövde en stor lokal som kunde ta ca 100 gäster och sen ville vi absolut inte ha något slott eller herrgårdsaktigt. Vi gillade verkligen den rätt råa lokalen och möjligheten man hade med den samt det helt magiska perspektivfönstret ut mot fälten och havet. Vi har båda arbetat i närheten och spenderat mycket tid på Österlen så ville gärna ha det där eller på Bjärehalvön där vi också ofta är på sommaren.

 

Minisemester med ett frieri

Olof tog med mig på en minisemester till Danmark och först åkte vi till konstmuseet Louisiana. Efter lunch berättade han att det fanns en ny skulptur nere vid vattnet som han tyckte vi skulle titta på. Nere i parken vid vattnet gick han ned på knä och friade med en alldeles för stor ring. Det var otroligt fint och oväntat precis då i den stunden. Sen åkte vi till Köpenhamn och firade galet mycket!

Vackra bröllopsbilder från Rörums kyrka

Brudparet valde att hålla vigseln i Rörums kyrka, ca en mil från Mårtenpers Bo. Rörums kyrka är en vitputsad stenkyrka med anor från 1200-talet. Vackert belägen ett stenkast från Vik ochSimrishamn. Insidan av kyrkan är ljus och luftig med ett ljust, målat brädtak och ett vackert kalkstensgolv i mittgång och kor. Bröllopsfotograf Loke var nöjd – perfekt för vackra vigselbilder! Här fångades många vackra ögonblick både från vigselakten och glädjeyran ute på kyrkbacken. Är du nyfiken på detaljer om brudparets klädsel, ringar och annat hittar du mer information längst ner på sidan.

Inspiration till bröllopsdagen på Mårtenpers Bo

Brudparet berättar. En pinterestsamling som hela tiden förändrades. Porslinet som vi samlade med olika mönster som jag förälskat mig i var en personlig detalj. Ville ha massor av blommor påborden från vår trädgård. Ville också att det skulle vara oss vad gäller kläder. Diskoskor till min klänning och röd hårklämma för jag älskar sådana små detaljer. Såklart blommor i bröstfickan på Olofs kavaj. Den kom på plats precis innan vi gick in i kyrkan. Vi ville ha konfetti i stället för ris vilket blev något av det bästa på hela dagen. Sen massor av “lys snor” ljusslingor för mycket stämningsljus.

 

Bröllopsfotografens tips

Bra bröllopsbilder kräver bra ljus, och allra bäst är det naturliga ljuset! Det kräver dock lite planering från brudparets och bröllopsfotografens sida.

  • Vid förberedelserna då brud och brudgum gör sig i ordning finns många vackra ögonblick att fånga. Då kan det vara bra att vara i ett rum med stora fönster och gott om naturligt ljus. Ljusa eller vita väggar gör att ni slipper oönskade färgvariationer på kläder och hud i bilderna.
  • Vill ni att Loke Roos ska fotografera er utomhus? Varför inte utanför Rörums kyrka eller Mårtenpers Bo. Då är det bra att undvika direkt solljus. Skarpa skuggor i ansiktet är sällan smickrande, så planera för fotografering i skuggan. Bra exempel är under ett träd eller på skuggsidan av kyrkan eller herrgården.
  • Samma sak gäller om själva vigseln är utomhus; välj en plats i skugga, det är svalare och ger riktigt vackra bröllopsfoton! Absolut bäst ljus för bröllopsfotografering utomhus brukar det vara ett par timmar innan solen går ner.
  • På middagen gäller ju fler ljuskällor, desto bättre, för då slipper bröllopsfotografen använda blixt. Värt att tänka på även för första dansen – välj gärna en plats med naturligt ljus för er första dans som makar.
  • Ungefär en halvtimma innan solnedgången är ljuset varmt och mjukt, då kan ni få sagolika bröllopsfoton! Planera gärna in en sådan fotosession i körschemat för festen!
  • För mer information om vad ni kan göra för att maximera era bilder läs gärna mina artiklar om Ljus, Förberedelser och Porträtt.

 

 

Fler detaljer från Christina och Olofs bröllop

Christinas brudklänning kommer från Ida Sjösted. När vi frågar om brudens skor svarar hon glatt Stina Goye!. Brudgummens kläder är skräddarsydda av Pelote i Malmö. Brudens frisör var hennes tärnor och sminket gjorde hon själv. Mat stod eminenta Hörte Brygga för.