BRÖLLOPSFOTOGRAF IHRE KVARN GOTLNAD

För snart 7år sedan friade Carl till Maja. Platsen var ett badrumsgolv samma kväll som de genomfört kortvasan i Stockholm. Detta och faktumet att Carl är hälften Italienare är kännetecknet på deras förhållande. Roligt, spontant och otroligt kärleksfullt. När jag frågade brudparet om tre ledord som skall beskriva deras stora dag så var det. Personligt, Värme och Fest.

GOTLAND SOM INSPIRATION

Brudparet ville blanda Gotland med Norra Italien. Därför fick både gotländska och italienska traditioner vara med under hela dagen. Mat och dryck var också en blandning utav dessa. De valde att hålla sig till färgerna grönt, vitt och grått. Både tärnornas klänningar och lokal följde denna färgkod. Massor av murgröna och en och annan gotländsk En i taket så var de hemma.

Bröllopsfotograf Ihre Kvarn Gotland

IHRE KVARN VID IHREVIKEN

Vi har alltid velat gifta oss i Ihreviken då Maja spenderat varje sommar där. Även Carl har förälskat sig i platsen. Ihre Kvarn är den perfekta festlokalen då många får plats. Du kan sätta din egen prägel på hela bröllopet då du tex caterar maten. Sen är det en otroligt vacker byggnad!

MINNE FRÅN DAGEN

Det är väldigt svårt att välja ett minne då hela dagen var fantastisk. Vi är båda överens om att alla tal var helt otroliga. Under dessa njöt vi i fulla drag! Vi minns också utgången ur kyrkan och hur glada och lättade vi var. Nervositeten hade äntligen släppt!

BERÄTTA OM FÖRBEREDELSERNA

Brudens bästa minne från förberedelserna var när hennes mor överraskade henne med en egensyd väska. Materielet var från hennes brudklänning och betydde väldigt mycket för bruden. Brudgumen berättar att hela förmiddagen med sina killar var nervöst men otroligt roligt.

Bröllopsfotograf Ihre Kvarn Gotland Bröllopsfotograf Ihre Kvarn Gotland

BRÖLLOPSFOTOGRAF

Vi hade fått tips från våra vänner som anlitat Loke. Vi spanade in hans bilder och bestämde oss direkt. Så personligt och äkta. Han är ju bäst och passade bra in på Ihre Kvarn.

BRÖLLOPSFOTOGRAFENS TIPS

Bra bröllopsbilder kräver bra ljus, och allra bäst är det naturliga ljuset! Det kräver dock lite planering från brudparets och bröllopsfotografens sida.

  • Vid förberedelserna då brud och brudgum gör sig i ordning finns många vackra ögonblick att fånga. Då kan det vara bra att vara i ett rum med stora fönster och gott om naturligt ljus. Ljusa eller vita väggar gör att ni slipper oönskade färgvariationer på kläder och hud i bilderna.
  • Samma sak gäller om själva vigseln är utomhus; välj en plats i skugga, det är svalare och ger riktigt vackra bröllopsfoton! Absolut bäst ljus för bröllopsfotografering utomhus brukar det vara ett par timmar innan solen går ner.
  • På middagen gäller ju fler ljuskällor, desto bättre, för då slipper bröllopsfotografen använda blixt. Värt att tänka på även för första dansen – välj gärna en plats med naturligt ljus för er första dans som makar.
  • Ungefär en halvtimma innan solnedgången är ljuset varmt och mjukt, då kan ni få sagolika bröllopsfoton! Planera gärna in en sådan fotosession i körschemat för festen!
  • För mer information om vad ni kan göra för att maximera era bilder läs gärna artiklarna omLjus, Förberedelser och Porträtt.

DETALJER FRÅN MAJA & CARLS BRÖLLOP

Majas brudklänning kommer från Nordic Wedding Store och är av märketCosmobella. När vi frågar om brudens skor svarar hon glatt ”Nelly”. Brudgummens kläder är skräddarsydda av Oscar Jakobsson.

Jag som bröllopsfotograf vill i detta tillfälle samtidigt säga stort grattis till brudparet. Det var en underbar dag och jag kände mig mer som vän än fotograf vilket gjorde mig otroligt glad. Stort tack till alla gäster som hjälpte till att förgylla brudparets stora dag och inte minst ett stort lycka till till brudparet Maja & Carl. Ni är fantastiska och jag önskar er all framgång och lycka!

// Loke Roos

Privacy Preference Center