BRÖLLOPSFOTOGRAF MED SYNLIG KÄNSLA

Ett bröllop bör enligt mig inte ha som mål att vara en perfekt tillställning för en massa gäster utan vara något ärligt, vackert och naturligt. Det skall vara en dag då två familjer blir en, en dag då två själar förenas. Blåser det fast ni så vaksamt valt ut en perfekt sommar dag att gifta er på. Då dokumenterar jag dagen som en blåsig dag med känsla. Bröllopsfotograf med synlig känsla.

Regnar det? Lika så kommer jag gå ut i regnet för att dokumentera regnet som en del av er stora dag. Inga konstiga leende som känns och ser onaturliga på bröllop jag fotograferar. Inga konstiga mäklarposeringar som får håret att resa sig. Ärligt, vackert och naturligt. Därför kallar jag mig en bröllopsfotograf med synlig känsla.

BRÖLLOPSFOTOGRAF

Jag fotograferar kontakten mellan människor. Oavsett om vi är på äventyr på någon vacker plats tillsammans eller utforska det privata i ert eget hem, så vill jag fånga de äkta versionerna av er. Håll inte tillbaka. Bröllopsfotograf med synlig känsla. Ni får bara en sådan här chans. Var er själva så är jag också mig själv. Låt oss göra något på riktigt. För att få det absolut bästa ur ert bröllop är det bra att tänka på ljuset. Se vad mycket man kan göra fast det regnar under nästan hela bröllopsdagen här.

För mig börjar ett bröllop alltid med ett HEJ eller ett besök på min hemsida. LOKE ROOS

Se några av mina publicerade bröllop. Junebugweddings, The Knot & Boho weddings UK

BRÖLLOPSFOTOGRAFENS TIPS

Bra bröllopsbilder kräver bra ljus, och allra bäst är det naturliga ljuset! Det kräver dock lite planering från brudparets och bröllopsfotografens sida.

  • Vid förberedelserna då brud och brudgum gör sig i ordning finns många vackra ögonblick att fånga. Då kan det vara bra att vara i ett rum med stora fönster och gott om naturligt ljus. Ljusa eller vita väggar gör att ni slipper oönskade färgvariationer på kläder och hud i bilderna.
  • Vill ni att Loke Roos ska fotografera er utomhus? Varför inte utanför Steneby kyrka eller Baldersnäs Herrgård. Då är det bra att undvika direkt solljus. Skarpa skuggor i ansiktet är sällan smickrande, så planera för fotografering i skuggan. Bra exempel är under ett träd eller på skuggsidan av kyrkan eller herrgården.
  • Samma sak gäller om själva vigseln är utomhus; välj en plats i skugga, det är svalare och ger riktigt vackra bröllopsfoton! Absolut bäst ljus för bröllopsfotografering utomhus brukar det vara ett par timmar innan solen går ner.
  • På middagen gäller ju fler ljuskällor, desto bättre, för då slipper bröllopsfotografen använda blixt. Värt att tänka på även för första dansen – välj gärna en plats med naturligt ljus för er första dans som makar.
  • Ungefär en halvtimma innan solnedgången är ljuset varmt och mjukt, då kan ni få sagolika bröllopsfoton! Planera gärna in en sådan fotosession i körschemat för festen!
  • För mer information om vad ni kan göra för att maximera era bilder läs gärna mina artiklar om Ljus, Förberedelser och Porträtt.

VARFÖR ANLITA EN BRÖLLOPSFOTOGRAF

Med de nya iPhone-kameraspecifikationerna som är mer fantastiska än någonsin, och kameror generellt billigare än någonsin, kan det tyckas som en bra idé att spara pengar på en professionell bröllopsfotograf och vidarebefordra jobbat att dokumentera din bröllopsdag till en vän eller gäst. De har ju också en bra kamera och tycker om att ta bilder!? 

Läs mer

En plats som jag verkligen älskar är Island och hoppas få komma tillbaka under 2019. Senast så landade jag på Keflavík International Airport, hämtade sedan bil på Go Iceland strax utanför flygplatsen. Bröllopsfotograf med synlig känsla. På vägen till Þingvallavatn där mitt hus var körde jag till Selfoss som är huvudorten i Árborg tillika regionen Suðurland på Island. Gejsir, Gullfloss vattenfall. Sedan Flúðir för att bada i Secret Lagen. Vulkanen Kerið.